Сва лица анксиозности

Аутори: David Stanley, Бојана С. Кнежевић, Андреј Савић, Милица Велимировић, Богосављевић, Маја Пантовић Стефановић

Из године у годину, широм света расте број људи код којих је забележена нека врста анксиозних поремећаја.

Циљ пројекта Сва лица анксиозности је да се подигне свест о овом проблему и да се помогне у спречавању стигматизације анксиозних поремећаја као најчешћих менталних поремећаја које прати губитак опште функционалности.

Истраживање анксиозности развија се кроз форму интерактивне аудио-визуелне инсталације, која укључује аудитивна сведочења људи који су у свом животу осетили изражену анксиозност. Посетиоци ће, док слушају ове изјаве, бити окружени светлима која одражавају  разлике у можданим таласима током опуштеног и побуђеног анксиозног менталног стања. Светла ће се мултипликовати у простору формираном од огледала, стварајући осећај непрегледности.

Посматрачи ће током изложбе бити у прилици да на кажипрст ставе GSR апарат. Сигнали ће се генерисати на основу емотивне реакције на причу и околину. GSR записи ће бити снимљени и касније упоређени како би се испитало како анксиозно искуство других људи утиче на нас и да ли на сличан начин реагујемо на исте стимулансе.

* Излагање светлу или звуку може да погорша проблеме кардиоваскуларног, неуролошког или било ког другог хроничног здравственог стања.