ЕВРОПСКА ЛАБОРАТОРИЈА ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ

Настао као наставак изузетно успешне сарадње у оквиру пројекта European Digital Art & Science NetworkArt & Science, пројекат European ARTificial Intelligence Lab AI Lab укључује већи број иницијалних партнера из Аустрије, Словеније, Ирске, Шпаније и Србије, уз нове институције из Француске, Белгије, Данске, Холандије, Грчке и Грузије.

У широком и свеобухватном домену вештачке интелигенције, пројекат ће се пре свега фокусирати на културолошке, психолошке и филозофске аспекте који су под снажним ударом нових технологија и научних открића. Несумњиво је да су традиционални оквири индивидуалног и колективног идентитета постали упитни, и да наша друштва, па и савремена цивилизација у целини, пролазе кроз супстaнцијалне промене. Пројекат ће задржати успостављену и успешно тестирану праксу отворених позива, уметничких резиденција у кључним научним институцијама широм света и продукције оригиналних радова, насталих на основу расписаних позива и прокламованих начела.

Свака организација унутар мреже самостално развија разноврсне програмске активности – изложбе, едукативне радионице, конференције, семинаре, перформансе – и поново, као у случају претходног пројекта, под заједничком капом ће се реализовати сасвим оригинални, јединствени догађаји у Линцу, Љубљани, Сарагоси, Тбилисију, Атини, Амстердаму, Даблину, Београду…

Више информација о пројекту AI Lab можете видети на: