Sacrifices for the greater good

„Žrtve radi višeg cilja“

2 min za čitanje
Sacrifices for the greater good

Otkad je sveta i veka među ljudima i životinjama se neizbežno stvaraju duboke emotivne veze kad god interaguju, a odnos između naučnika i laboratorijskih životinja nije izuzetak. „Žrtve radi višeg cilja“ je najiskreniji spoj nauke i umetnosti koji upravo zato može da pokuša da dočara tešku i dirljivu simbiozu koja nastaje između naučnika i laboratorijskih životinja. Želimo da vam prikažemo taj odnos u njegovom najogoljenijem obliku, uz izuzetno poštovanje životinja koje su nas toliko zadužile.

Sacrifices for the greater good
Iva Apostolski

Iva Atoski je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se vizuelnim umetnostima, pre svega stripom i ilustracijom.

Dunja Bijelic

Dunja Bijelić je nakon osnovnih studija Molekularne biologije i fiziologije i master projekta u oblasti neurocitologije započela doktorske studije na Biološkom fakultetu. U svom istraživačkom radu se najviše bavi razjašnjenjem neuroimunoloških procesa u različitim neurodegenerativnim oboljenjima.

Anja Santrac

Anja Santrač je molekularni biolog, a nakon završenih master studija iz neurocitologije zaposlila se kao istraživač na Farmaceutskom fakultetu, gde završava svoju doktorsku disertaciju iz oblasti neuropsihofarmakologije.

SR