Meandering River

1 min za čitanje

„Vijugava Reka“ je audio-vizuelna instalacija sastavljena od u realnom vremenu algoritamski generisanih vizuelnih prikaza i muzike koju je komponovala veštačka inteligencija. Ovo digitalno umetničko delo čini promene vidljivim stvaranjem jedinstvene svesti o vremenu. Protežući se na više ekrana, delo reinterpretira promenljivo ponašanje reka vizualizujući i sonifikujući njihov uticaj na površinu zemlje.

Audio-vizuelna instalacija stvara pejzaž iz ptičje perspektive. Ova orijentacija konceptualizuje novu ljudsku perspektivu o prostoru i vremenu u pokušaju da dešifruje nepredvidive obrasce. Zasnovano na posebnom algoritmu, talasasto i oscilirajuće kretanje, svojstveno generisanim slikama, pruža perspektivu koja transformiše razumevanje napretka, kako bi se ispitao ritam prirodnih sila.

onformative stvara dela koja osporavaju granice između umetnosti, dizajna i tehnologije. Ostajući verni otvorenom procesu, rezultati njihovog rada poprimaju različite oblike kroz različite medije koji se kreću od interaktivnih medijskih instalacija, generativnog dizajna i dinamičnih vizualnih prikaza do narativa vođenih podacima.

onformative.com

Kreativna direkcija: Sedrik Kifer
Produkcija: Aurelijen Kriger
Kod i dizajn: Henrik Volik
Istraživanje: Žoao da Fonsesa, Luka Loli
Audio koncept i kompozicija: kling klang klong

Dobavljač hardvera: ICT AG | Berlin

SR