Poziv za predaju radova: Journal of Artificial Intelligence Humanities (JAIH) 9. izdanje

Journal of Artificial Intelligence Humanities (JAIH) kao centar kritičkih i kreativnih humanističkih istraživanja poziva sve zainteresovane da predaju originalne neobjavljene istraživačke radove o veštačkoj inteligenciji. JAIH je interdisciplinarni časopis koji prikuplja radove o uticajima veštačke inteligencije na ljudski život i disciplinu.

Takođe, sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je „Journal of AI Humanities” koji je objavio Institut za humanističke nauke prošao evaluaciju 2020. godine od strane Nacionalne istraživačke fondacije Koreje i postao kandidat za registraciju. Želeli bismo da se zahvalimo svima vama na učešću na akademskim događajima koje organizuje naš institut i na predaji ili recenziji časopisa uprkos popunjenim rasporedima.

Potrudićemo se da „Journal of AI Humanities” postane živo polje diskursa o veštačkoj inteligenciji u oblasti humanističkih nauka. Takođe, želimo da vas zamolimo za kontinuirano interesovanje i učešće u aktivnostima našeg instituta i ​​njegovog časopisa. 

Odlučili smo da objavljujemo naš časopis 3 puta godišnje (30. aprila, 31. avgusta i 31. decembra) kako bismo pružili bolje mogućnosti za više ljudi. U cilju okupljanja što većeg broja istraživača i svih ostalih koji su zainteresovani za ovu oblast, bili bismo vam veoma zahvalni ako ljudima oko vas predstavite „Journal of AI Humanities”.

Teme od interesa uključuju, ali nisu ograničene na:

-Veštačka inteligencija i etika i nomologija

-Veštačka inteligencija i studije o društvu i kulturi

-Veštačka inteligencija i kritike tehnologije

-Veštačka inteligencija i komunikacija i odnosi -Veštačka inteligencija i humanističke nauke-podaci i hermeneutika

Pozdravljamo interdisciplinarne pristupe širokog opsega iz oblasti istorije, filozofije, književnosti, lingvistike, medicine, računarstva, psihologije, etike, prava i poslovne administracije itd.

Smernice za predaju radova:

Jezik i dužina rukopisa: engleski, oko 7000 reči

Format rukopisa: pogledajte „Smernice za predaju radova” u prilogu

Rok za predaju radova: 10. novembar 2021.

Datum objavljivanja: 31. decembar 2021.

Kontakt (elektronska pošta)inmuncontents@cau.ac.kr

* Napominjemo da će 500.000 KRW (pribl. 450 USD promenljivo u odnosu na kurs) biti uplaćeno kao naknada za rukopis kada vaš rad bude objavljen.

Related post

Učesnici projekta BioAwaking iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, posetili su Institut Kersnikova od 26. do 28. juna, kako...

U sklopu projekta Climateurope2, Centar za promociju nauke započinje putujuću klimatsku akciju – Roadshow, koja će kroz umetnost i nauku...

Klimatska akcija kroz poeziju i fotografiju Vreme u kome živimo neumitno je donelo znanje o klimatskim promenama: činjenice su svuda...

Centar za promociju nauke i Muzej nauke i tehnike pozivaju sve zainteresovane za industrijsko nasleđe, nove multimedijalne tehnologije, interdisciplinarna istraživanja...

SR