Naše vreme na Zemlji

Četvrtak, 5. maj — ponedeljak, 29. avgust 2022, The Curve

Čovečanstvo pripada jednom neverovatnom ekosistemu. Vrsta smo koja, među milionima drugih, nastoji da živi zajedno u delikatnoj ravnoteži. To je vitalna veza, i ne možemo sebi priuštiti da je izgubimo. Vreme je da pogledamo naš svet – svet prirode – na različite načine.

Imerzivno istraživanje radikalnih ideja o načinu na koji živimo izloženo je u Barbikan centru u Londonu, u Velikoj Britaniji, gde nas tehnologija približava prirodi, a autohtoni uvid nas iznova povezuje sa našim korenima. Izložba otvara priču o našoj budućnosti, iz perspektiva koje obuhvataju umetnost, nauku, aktivizam – i još mnogo toga.

Zamislite da sednete da jedete pored gostiju koji su pripadnici nekih drugih vrsta. Zamislite putovanje kroz ponovo divlji grad, preko mosta napravljenog od korenja. Uronite u veličanstveni podzemni svet tla.

Izložba je osmišljena u saradnji sa gostujućim kustosima Karolin Til i Kejt Frenklin, a omogućava vam da otkrijete dinamične odgovore na vanredne klimatske situacije. Pokušajte da se, kroz izloženi sadržaj, pozabavite našim zajedničkim staništem kao nikada dosad. 

Naše je vreme na Zemlji, pa šta nam je činiti?

Izložbu je osmislio i priredio Barbican International Enterprises u komprodukciji sa Musée de la civilisation, iz Kvebeka, u Kanadi.

Our Time on Earth Trailer

Radno vreme:

Nedelja – sreda: 10.00-18.00 (poslednji ulaz u 17 h)

Četvrtak – subota 10.00-20.00 (poslednji ulaz u 19 h)

Državni praznici 12.00-20.00 časova (poslednji ulaz u 19 h)

Related post

U ovoj vesti prenosimo vam obaveštenje o dosadašnjem radu Centra za popularizaciju i promociju znanosti pri Sveučilištu u Rijeci, partneru...

Institut za pejzažne i urbanističke studije na ETH Cirih najavljuje osnivanje radne grupe Restauracija predela kroz komunalno udruživanje 2024, otvorene...

„Ako je nauka tu da nam pruži podatke, ponudi svoje predikcije i uputi na moguća rešenja, ma kako kompleksna ili...

U petak, 10. novembra, u 18 časova, održava se završni događaj art+science manifestacije u 2023. godini. Izložba „Mogućnosti predela“ u galeriji Podroom KCB-a završiće se...

SR