Prijave za Videomedeju već od 1. februara

Internacionalni umetnički festival novih medija Videomedeja održaće se u Novom Sadu, od 10. do 20. oktobra 2024. godine.

Udruženje za video-umetnost Videomedeja ove godine otvara konkurs za umetničke radove iz nekoliko kategorija:

projekcije – video-umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije; medijski projekti – medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna vizuelna umetnost, extended realitu XR, augmented reality AR, virtual reality VR, mixed reality MR, robotski objekti, net i projekti društvenih medija, metaverse, audio-vizuelni nastupi i eksperimenti, AI umetnost.

Konkurs za 28. izdanje festivala otvoren je 1. februara, i ima nekoliko etapa. Do 29. februara, rane prijave mogu biti donirane ili besplatne, dok za naredne rokove (1. mart –15. jun, i 16. jun – 10 jul) ova mogućnost ne postoji.

Prijavljivanje se vrši isključivo onlajn, a radovi se mogu prijaviti putem formulara koji ćete naći na linku, gde ujedno možete videti i još nekoliko opcija za prijavu. Na konkursu mogu učestvovati radovi nastali u prethodne dve godine.

Festival dodeljuje Videomedeja Grand Prize za najbolji rad iz takmičarske selekcije u iznosu od 1000 evra, nagradu „Bogdanka Poznanović“ za najbolji rad iz Srbije, kao i nagradu publike i pohvale.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o uslovima prijavljivanja, pišite na office@videomedeja.org

Festivala Medeja prvobitno je bio zamišljen kao međunarodni samit ženskog videa, i jedino su autorke imale mogućnost da učestvuju u takmičarskom delu festivala, a od 2001. svi imaju šansu da se prijave za takmičenje.

Žiri neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaje.

https://videomedeja.org

Related post

Prijave za Beldocs XR Akademy 2024, koja nudi jedinstvenu priliku za istraživanje imerzivnog pripovedanja kroz kreativne pristupe tehnologiji, i dalje...

Rad M1L3NɅ umetnice Ane Pinter iz organizacije „Tri groša“ izabran kao pobednički na otvorenom konkursu projekta Climateurope2 – Climatised art+science...

Prva u nizu lokalnih FASIH radionica pod nazivom Science & Art @Hartera održana je 1. februara 2024. godine na Sveučilištu...

Možete se prijaviti do 1. marta 2024, a učešće je potpuno besplatno. Prix Ars Electronica jedna je od najprestižnijih godišnjih...

SR