Izložba Skeens u galeriji Instituta Servantes

1 min za čitanje

Izložba Skeens španske umetnice Elise Kveste otvara se 8. septembra, u Galeriji Instituta Servantes, u Beogradu, kao uvodni događaj manifestacije art+science: svetovi veštačke inteligencije Centra za promociju nauke.

Rad Elise Kveste predstavlja kritički pogled na društvene mreže i velike tehnološke korporacije, preispitujući nedostatak komunikacija, greške u sistemu, preteranu kontrolu i virtuelne odnose. Naziv izložbe predstavlja mešavinu reči ekran i koža na engleskom jeziku (engl. screen i skin), a sama postavka sadrži tkaninu dužine jedanaest metara, trikotažu i nekoliko kalemova niti.

Elisa Kvesta je španska umetnica koja se bavi pitanjima integracije tehnologije u okvirima društva i prirode, poput vrednosti podataka, informacionih infrastruktura i figurom dijagrama kao alatom za spekulisanje i generisanje znanja, a njena izložba u Servantesu je deo manifestacije art+science Centra za promociju nauke, koja će zvanično biti otvorena 23. septembra u Muzeju nauke i tehnike. Izložbe i prateći programi mogu se posetiti do 23. oktobra.

SR